4 větší plátky z kýty zvěřiny, 5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, hladká mouka, 2 dl červeného vína, sůl.
Náplň: 10 dkg uzeného masa, slanina, 1 cibule.
Plátky, naklepeme a osolíme. Na každý plátek položíme kousek uzeného masa, čtvrtku cibule, stočíme je a převážeme nití nebo sepneme párátky. Na másle zpěníme 1 cibuli pokrájenou na drobno, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kousek pokrájené slaniny, nové koření, pepř, bobkový list promícháme. Vložíme závitky a z obou stran je osmažíme, podlijeme vodou a dusíme. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme, zalijeme vínem a povaříme. Omáčku přelijeme přes závitky.