4 plátky z kýty zvěřiny, 1 cibule, 4 dkg mrkve, 4 dkg celeru, 4 dkg petržele, 3 lžíce rajčatového protlaku, olej, 1 bobkový list, vývar, kousek másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř.
Náplň: 1 cibule, 1 vejce, strouhanka, pepř, sůl.
Drobně pokrájenou cibuli promícháme se strouhankou, vejcem, osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Maso stočíme v závitky, upevníme jehlami (párátky), opečeme je na oleji, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Kořenovou zeleninu a druhou cibuli drobně pokrájíme, osmahneme na másle, přidáme mouku, opět krátce osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, vývar a rozšleháme. Přidáme bobkový list a podusíme, až zelenina změkne. Hustou omáčku prolisujeme (bobkový list před tím vyndáme), přidáme k závitkům, podusíme je doměkka.