Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

40 dkg plátků z mladého kusu, 20 dkg uzeného vařeného masa nebo šunky, 15 dkg tvrdého sýra, pepř, kečup, zelená petrželka, olej, sůl.

Maso na plátky, uzené maso nebo šunku a sýr pokrájíme na stejně velké plátky. Z masa nakrájíme 8 plátků, z uzeného masa a sýra jen 4. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran osmahneme a vyndáme z pánve. 4 plátky dáme na pekáč na ně položíme uzené maso, sýr a znovu plátky ze zvěřiny. Jednotlivé hromádky sepneme párátky, potřeme hořčicí, podlijeme trošičku vodou a dáme do trouby na půl hodiny zapéct.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu nebo kýty, 5dkg slaniny, lžíce papriky (může být míchaná sladká s pálivou), 1 lžíce mouky, 2 dl sladkého bílého vína, 2 dl kysané smetany, 5 dkg žampiónů, máslo, jíška, olej, 2 dl hovězího vývaru, sůl.

Zvěřinu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protáhneme klínky slaniny, osolíme, popaprikujeme, obalíme v mouce, opečeme na oleji. Plátky vyndáme do tepla. Do výpeku přidáme zbylou papriku, zalijeme vývarem, vínem a smetanou a přidáme pokrájené žampióny. Omáčku dosolíme, přidáme jíšku, rozmícháme,  povaříme a podáváme k opečeným plátkům.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.80 (5 Hlasujících)

¾ kg kyty, 15 dkg žampionů nebo lesních hub, drcený jalovec, tymián, 2 bobkové listy, 10 dkg nakrájené cibule, lžíce hořčice, kousek másla, jíška, olej, sůl.

Z kýty nakrájíme plátky, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme jalovcem, tymiánem, potřeme hořčicí, položíme na ně bobkové listy a marinujeme v oleji alespoň hodinu (nejlépe přes noc). Z plátků oklepeme koření a na oleji prudce opečeme. Plátky vyndáme do tepla a na pánvi orestujeme cibuli, žampiony (nebo jiné houby), přidáme červené víno, zahustíme jíškou, přidáme kousek másla a krátce povaříme. Do pánve dáme plátky prohřát v omáčce.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

60 dkg kýty, 2 dl suchého červeného vína, 3 jalovčinky, 3 stroužky česneku, olivový olej, mletý pepř, 2 lžíce brusinkového kompotu, 2 bobkové listy, 1 kostka houbového bujónu, 2 lžíce zakysané smetany, sůl.

Z kýty nakrájíme 4 plátky, lehce naklepeme, naložíme do směsi z vína, roztlučeného jalovce, rozmačkaného česneku, pepře, 5 lžic oleje, 2 lžic brusinek a rozlámaného bobkového listu. Necháme v lednici marinovat 2 dny. Potom maso vyjmeme, otřeme nožem jalovčinky. Plátky zprudka opečeme na oleji a zalijeme zbytkem marinády. Přidáme 2 dl vína, v 1 dl horké vody rozmíchaný houbový bujón a dusíme 20 minut. Přidáme 2 lžíce zakysané smetany, dle chuti dosolíme a ještě 10 minut dusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

¾ kg zvěřiny z kýty, olej, polohrubá mouka, sůl.

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a v těstíčku. Osmahneme po obou stranách dozlatova.

Těstíčko:  2 dl světlého piva, 2 vejce, lžíce ústřicové omáčky, 5 dkg strouhaného sýra. pár kapek chilli omáčky, sůl.
V pivu rozšleháme vejce, přidáme mouku a sýr, ochutíme ústřicovou omáčkou, chilli omáčkou a osolíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.