1 -1,2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 2-3 velké cibule, 10 dkg slaniny pokrájené na nudličky, pepř, máslo, sůl.
Zvěřinu nakrájíme na na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi s víkem osmahneme na másle kolečka pokrájené cibuli. Přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na to vložíme připravené plátky. Dusíme na mírném ohni, občas obrátíme. Nepodléváme buď vůbec, anebo jen velmi málo. Jakmile šťáva vysmahne, jsou plátky hotové.
1-1,2 kg zvěřiny z kýty, pepř, 10 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 2 cibule, 10 dkg slaniny, 2 dl červeného vína, 4 lžíce oleje, sůl, (smetana).
Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme olejem. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa vkládáme do mísy na sebe a prokládáme je plátky slaniny, cibule a plátky kořenové zeleniny. Přelijeme červeným vínem. Necháme je marinovat do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj dáme z marinády plátky slaniny, kořenovou zeleninu, cibuli a plátky na to položíme. Zalijeme marinádou a dusíme doměkka na mírném ohni tak, aby se šťáva zvolna vysmahla. Nakonec můžeme zjemnit sladkou smetanou.
0,5 kg mladé zvěřiny, 1 větší cibule, 15 dkg anglické slaniny, pepř, olej, sůl, (máslo).
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a slaninu na kostičky Vše na pánvi osmahneme. Do misky vložíme maso s cibulí a pokrájenou anglickou slaninou, mírně zalijeme olejem a vše promícháme. Necháme nejlépe do druhého dne v lednici odležet. Druhý den dáme vše do pekáče, podlijeme trošičku vodou a pečeme za občasného podlévání do měkka. Ke konci můžeme pečeni zjemnit kouskem másla.
1 kg kýty, slanina, 1 lžíce másla, šťáva z 1/2 citronu, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej, pepř, tlučený jalovec, sůl.
Zvěřinu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a posypeme jalovcem. Necháme v chladničce alespoň 3 hodiny odležet. Z plátků setřeme jalovec a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme dozlatova.
1-1,2 kg zvěřiny z kýty, 6 rajčat, mletý pepř, pepř, 1 velká cibule, 1 kelímek sladké smetany, 2 dl sladkého bílého vína, hladká mouka, jíška, máslo, olej, sůl.
Z kýty nakrájíme plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Na pánvi zpěníme na másle nakrájenou cibuli, vložíme rajčata pokrájená na větší kousky a nepřikryté dusíme . Jakmile je šťáva vydušená, přilijeme šlehačku a zamícháme, šťávu zalijeme vínem, přidáme oříšek másla zahustíme jíškou, podle chuti přisolíme, opepříme a necháme přejít var. Omáčku nalijeme na plátky.