1-1,2 kg zvěřiny z kýty, pepř, 10 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 2 cibule, 10 dkg slaniny, 2 dl červeného vína, 4 lžíce oleje, sůl, (smetana).
Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme olejem. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa vkládáme do mísy na sebe a prokládáme je plátky slaniny, cibule a plátky kořenové zeleniny. Přelijeme červeným vínem. Necháme je marinovat do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj dáme z marinády plátky slaniny, kořenovou zeleninu, cibuli a plátky na to položíme. Zalijeme marinádou a dusíme doměkka na mírném ohni tak, aby se šťáva zvolna vysmahla. Nakonec můžeme zjemnit sladkou smetanou.