Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg zvěřiny z kýty, 10 dkg slaniny, 1 cibule, 15 dkg rajčat, 4 zelené papriky 2 dl zakysané smetany, hovězí vývar (bujón), olej, sůl.

Maso odblaníme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a protkáme nudličkami slaniny. Na pánvi s troškou oleje orestujeme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Potom na cibuli přidáme plátky, osmažíme z obou stran podlijeme vývarem a pak na mírném ohni pod pokličkou dusíme do měkka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Zelené papriky nakrájíme na nudličky a přidáme spolu s rajčaty k masu, když už je měkké. Vše chvilku podusíme, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky ze kýty nebo hřbetu, 5 dkg slaniny, 1 střední cibule, 1 jablko, 1/2 hrnku vývaru, pepř, sůl.

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme a plátky na cibuli opečeme z obou stran. Maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přidáme do šťávy oloupané jablko nakrájené na plátky a krátce podusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (5 Hlasujících)

0,75-1 kg vykostěného (jeleního) hřbetu nebo kýty, 1velká cibule, 5dkg slaniny, 1lžíce hladké mouky, 10 dkg hub (nejlépe masáky, holubinky, lišky), 1 paprikový lusk, 2 rajčata, 1 feferonka, worcesterová nebo ústřicová omáčka, sladká mletá paprika, olej, sůl.

Vykostěnou zvěřinu ze hřbetu nebo kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou nebo ústřicovou omáčkou a obalíme v mouce. Plátky masa opečeme prudce na oleji po obou stranách a vyndáme do tepla. Na kastrol dáme rozehřát nakrájenou slaninu, na ni osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a zalijeme vodou. Do základu vložíme opečené plátky a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme na kousky pokrájené  houby, pokrájenou feferonku a pokrájený  paprikový lusk. Společně dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme na šestiny pokrájená rajčata.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.20 (5 Hlasujících)

4 plátky z kýty, 4 drcené jalovčinky, 4 menší cibule, 8 plátků slaniny (může být i prorostlá anglická), 4 žampióny, pepř, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl.

Plátky lehce naklepeme, posypeme rozdrceným jalovcem, potřeme olivovým olejem a dáme přes noc odležet do lednice. Druhý den z masa oklepeme jalovčinky, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem (můžeme ještě okořenit kořením na divočinu). Na kus alobalu dáme plátek slaniny, polovinu koleček z jedné cibule, plátek masa, na něj kolečka z druhé poloviny cibule, nakrájený žampión, který jsme trošku osolili a nahoru plátek slaniny. Alobal dobře uzavřeme a dáme na plech. Pečeme asi hodinu, potom alobal nahoře rozevřeme a pečeme, až je slanina dozlatova.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg kýty z mladého kusu, sůl, pepř, olej, máslo, 2 lžíce vypeckovaných kompotovaných višní, 2 lžíce pokrájených kompotovaných meruněk nebo broskví, 2 lžíce pokrájených kompotovaných hrušek, 2-3 lžíce Staré Myslivecké, 6 lžic šlehačky, 1 lžička škrobové moučky, troška citrónové šťávy a strouhané citrónové kůry, 2 lžíce sekaných opečených mandlí nebo ořechů.

Zvěřinu nakrájíme na plátky, lehce naklepáme, osolíme a opepříme. Na pánvi plátky po obou stranách opečeme, vyndáme do tepla. Ovoce vyndáme z nálevu, vložíme na pánev. Zalijeme Mysliveckou, přidáme šlehačku našlehanou se lžičkou škrobové moučky a necháme přejít var. Šťáva musí být hladká a v ní kousky ovoce. Podle chuti můžeme přidat trošku citrónové šťávy a kůry. Šťávu s ovocem přelijeme na opečené plátky. Navrch posypeme sekanými opečenými mandlemi nebo oříšky.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.