¾ kg kýty nebo hřbetu z mladé zvěřiny, sádlo (olej), sůl.
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a vložíme na 1-2 dny do marinády. Plátky vyjmeme z marinády, osolíme a prudce opečeme na pánvi .
Plátky po vyndání z marinády můžeme obalit v mouce (1/2 hladké+1/2 polohrubé).
Marináda I: 1 vejce, 1 lžička solamylu, 1 lžička hořčice, 1 lžička sojové nebo ústřicové omáčky, špetka pepře, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 menší sladkokyselá okurka. Vše dobře v mixéru ušleháme.
Marináda II: 1 vejce, 1/2 dl mléka, špetka soli, olej, špetka pepře, 1/2 lžičky mleté papriky (sladká, pálivá nebo kombinace), 1 rovná lžička škrobové moučky, 1 lžička kečupu.
Marináda III: 1 dl červeného vína, 1 lžíce francouzské hořčice, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu.
Marináda IV: 1 dl červeného vína, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu, 1 rozlámaný bobkový list, 2 stroužky rozmačkaného česneku, půlkolečka ze střední cibule.
Marináda: V: 1 lžíce oleje, 4 lžíce bílého vína, šťáva z 1 citrónu, 1 velká cibule pokrájená na tenké plátky, 2 rozlámané bobkové listy, pepř.