Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (5 Hlasujících)

¾ kg kýty nebo hřbetu z mladé zvěřiny, sádlo (olej), sůl.

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a vložíme na 1-2 dny do marinády. Plátky vyjmeme z marinády, osolíme a prudce opečeme na pánvi .
Plátky po vyndání z marinády můžeme obalit v mouce (1/2 hladké+1/2 polohrubé).

Marináda I:  1 vejce, 1 lžička solamylu, 1 lžička hořčice, 1 lžička sojové nebo ústřicové omáčky, špetka pepře, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 menší sladkokyselá okurka. Vše dobře v mixéru ušleháme.

Marináda II:  1 vejce, 1/2 dl mléka, špetka soli, olej, špetka pepře, 1/2 lžičky mleté papriky (sladká, pálivá nebo kombinace), 1 rovná lžička škrobové moučky, 1 lžička kečupu.

Marináda III:  1 dl červeného vína, 1 lžíce francouzské hořčice, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu.

Marináda IV:  1 dl červeného vína, špetka mletého pepře, 4 tlučené jalovčinky, špetka tymiánu, 1 rozlámaný bobkový list, 2 stroužky rozmačkaného česneku, půlkolečka ze střední cibule.

Marináda: V:  1 lžíce oleje, 4 lžíce bílého vína, šťáva z 1 citrónu, 1 velká cibule pokrájená na tenké plátky, 2 rozlámané bobkové listy, pepř.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.

Podporujeme