Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (5 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 bažant, 7 dkg slaniny, 12 dkg másla, sůl, 10 dkg mandlí, 2 hříbky nebo žampióny, 2 větší mrkve, 1 větší celer.

Bažanta osolíme navrch i uvnitř a protáhneme střídavě jemnými klínky slaniny, mandlemi a plátky hříbků. Zbylé mandle posekáme a smícháme se lžící nastrouhané mrkve a celeru a naplníme spolu s játry, srdcem a žaludkem břišní dutinu. Připraveného bažanta vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo prsíčky dolů na mrkev a celer pokrájené na plátky, na bažanta dáme rovněž plátky mrkve a celeru a přikryjeme zbylými plátky slaniny. Upečeme doměkka, podle potřeby podlijeme slabě vodou. Během pečení bažanta obrátíme a do dutiny břišní naléváme lžičkou šťávu z pečeně, aby jí hezky nasákla. Měkkého bažanta nakrájíme na porce, ozdobíme zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme. Příloha: dušená nebo vařená rýže, vařené nebo opečené brambory a dušená jablka sypaná opraženými strouhanými ořechy.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.