Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.38 (4 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

2 bažanti, 10 dkg slaniny, sůl, mletý černý pepř, olej, 2 dl červeného vína, šťáva a kůra z 1 pomeranče, 25 dkg vlašských ořechů, 1 pomeranč.0,75 kg hřbetu (můžeme nahradit kýtou), 7dkg slaniny, 2 dkg másla, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 kelímek zakysané smetany, citrónová šťáva z ½ citronu, hořčice, sůl.

Bažanty osolíme a opepříme vně i uvnitř. Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu. Vložíme bažanty a ze všech stran orestujeme. Opečené bažanty podlijeme vínem, pomerančovou šťávou a trochou vody. Přidáme ořechy nasekané na malé kousky a pomerančovou kůru nakrájenou na proužky. Pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C cca 60 minut. Když je maso téměř měkké, bažanty naporcujeme a vrátíme zpět do pekáčku. Přidáme k nim oloupané měsíčky ze zbylého pomeranče a dopečeme doměkka.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.