Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 Hlasujících)

1 bažant, sůl, 10 dkg slaniny, 15dkg uzeného bůčku, 3 lžíce strouhaného křenu promíchaného s 1 lžičkou cukru, 5 dkg másla.

Bažanta hustě protáhneme klínky uzeného bůčku. Osolíme a dovnitř vložíme 2-3 plátky bůčku, bohatě naplněné strouhaným křenem. Bažanta obalíme do plátku slaniny a pečeme na másle doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.07 (7 Hlasujících)

1 bažant, 6 dkg uzené slaniny, 1 cibule , 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), sůl, pepř, špetka červené papriky, 1 kelímek sladké nebo zakysané smetany citrónová šťáva, 1 lžička cukru, jíška.

Bažanta rozkrájíme na porce a osolíme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostky a necháme rozpustit a vzpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Vložíme naporcovaného bažanta, přisolíme, přimícháme mletou papriku, mletý černý pepř a přikryté dusíme doměkka. Občas podléváme horkou vodou. Měkké maso vyndáme do tepla, šťávu prolisujeme, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby zahustíme jíškou. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu a cukr. Do hotové omáčky vložíme maso a necháme prohřát.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 Hlasujících)

1 bažant, sádlo, 5 dkg slaniny, sůl, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nové koření, 1 kelímek zakysané smetany, jíška, citrónová šťáva, lžička cukru.

Bažanta nakrájíme na porce a osolíme. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo spolu s uzenou slaninou, nakrájenou na kostičky a bažanta na ní opečeme. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, pokrájenou mrkev, petržel a celer, dále bobkový list, pepř, nové koření a vše spolu osmahneme. Pak podlijeme horkou vodou a hrnec uzavřeme. Dusíme cca 30 minut. Tlakový hrnec otevřeme a pokud je maso měkké přidáme zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Do hotové omáčky přimícháme podle chuti citrónovou šťávu, cukr (nejlépe zkaramelizovaný), dosolíme a podle potřeby zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 Hlasujících)

1 bažant, 5 dkg másla, 10 dkg slaniny, sůl, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 4 hřebíčky, 2 dl sladké smetany, 1 mrkev, 20 dkg žampiónů, jíška, citrónová šťáva, 2 kostky cukru.

Bažanta protáhneme slaninou, osolíme a vložíme na pekáč na rozpuštěné máslo. Opečeme ze všech stran a slabě podlijeme a dusíme. Po půl hodině přidáme drobně nakrájenou mrkev, cukr, koření a nakrájené žampióny. Dusíme do měkka. Nakonec vmícháme smetanu a zahustíme jíškou. Podle chuti přidáme trochu citrónové šťávy a dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažant, sádlo, 5 dkg slaniny, 1větší cibule, mletý pepř, mletá paprika, sůl, lžička hořčice, vývar, jíška, sádlo (olej), 1 kelímek smetany (sladká nebo zakysaná).

Bažanta naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme. Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, orestujeme, vmícháme mletou papriku, zamícháme. Přidáme porce bažanta, krátce opečeme, podlijeme vývarem a pod pokličkou za občasného podlévání dusíme do měkka. Odstavíme, přidáme smetanu, hořčici, uvedeme do varu, dosolíme a zahustíme jíškou.
Můžeme dochutit brusinkovým kompotem nebo džemem.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.