Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 bažant, sádlo, 5 dkg slaniny, sůl, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nové koření, 1 kelímek zakysané smetany, jíška, citrónová šťáva, lžička cukru.

Bažanta nakrájíme na porce a osolíme. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo spolu s uzenou slaninou, nakrájenou na kostičky a bažanta na ní opečeme. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, pokrájenou mrkev, petržel a celer, dále bobkový list, pepř, nové koření a vše spolu osmahneme. Pak podlijeme horkou vodou a hrnec uzavřeme. Dusíme cca 30 minut. Tlakový hrnec otevřeme a pokud je maso měkké přidáme zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Do hotové omáčky přimícháme podle chuti citrónovou šťávu, cukr (nejlépe zkaramelizovaný), dosolíme a podle potřeby zahustíme jíškou.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.