Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 Hlasujících)

Bažantí slepici naporcujeme na díly, každý protkneme proužky slaniny. Na 1 lžíci másla a 2 lžících oleje orestujeme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku. Vložíme slepičí díly, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka (porce obracíme a podléváme horkou vodou). Maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a rozšleháme. Dobře provaříme, přilijeme 1 dl zakysané smetany. Krátce povaříme, rozmixujeme, vložíme zpět maso, osolíme a prohřejeme.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.75 (2 Hlasujících)

2 bažanti (kohout nebo slepice), 2 větší cibule, 3 lžíce sádla, 1 vrchovatá lžička sladké papriky, 1 vrchovatá lžička pálivé papriky, necelá 1/4 lžičky pepře a kmínu, sůl, 1/2 kg brambor, 1 zelená paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku.

Bažanty vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme papriky a téměř hned přilijeme cca 3 dl vody. Přidáme sůl, pepř, kmín a dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájené, oprané brambory, pokrájenou zelenou papriku, naředíme podle potřeby vodu. Vaříme a jakmile brambory změknou, přimícháme protlak a odstavíme. Nakonec dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažantí slepice, kořenová zelenina (mrkev,petržel,celer), sůl, vegeta, pepř celý,
nové koření, bobkový list, 1 stroužek česneku, 1 rajče.

Slepici rozdělíme na čtvrtky a dáme spolu se všemi ingrediencemi do hrnce s vodou (starší slepici dáme do tlakového hrnce) a vaříme do měkka. Slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme na kousky a spolu s uvařenými hrubými nudlemi vrátíme do vývaru.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

¼ kg syrové odřezky z bažanta, 5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 1 žloutek, nudle, 5 dkg hub.

Žebra z bažanta a odřezky podusíme na másle s kořenovou zeleninou, přidáme mouku a osmahneme. Vše dáme do masového vývaru určeného pro polévku. Přidáme houby a asi hodinu vaříme. Pak maso maso vyndáme, polévku přecedíme, podle chuti okořeníme, osolíme a přidáme obrané maso.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 Hlasujících)

1 bažant (stažený) 1 menší cibule, 1 stružek česneku, 1menší mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 6 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1lžička soli, 2 l vody, vegeta.

Vše bez kořenové zeleniny vaříme cca 3/4 hodiny v tlakovém hrnci do měkka. Bažanta vyndáme z vývaru, obereme z kostí a nakrájíme a na kostky. Maso vrátíme do vývaru, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nudle a vaříme až zelenina změkne. Dochutíme vegetou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.