Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 Hlasujících)

1 bažant, 10 dkg slaniny, 1 kelímek smetany (podle chuti zakysaná, sladká nebo kombinace obou), instantní jíška, 1 větší cibule, 4  lžičky mleté sladké papriky, 6 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, olej, sůl, ústřicová omáčka, citron (může být citrónka).

Na oleji osmahneme posekanou cibuli, přidáme koření (bobkový list, jalovec, pepř a nové koření), zasypeme mletou paprikou krátce papriku rozpustíme v tuku a zalijeme trochou vody. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přidáme prošpikovaného, osoleného na porce rozděleného bažanta. Maso dusíme pod pokličkou za občasného podlévání vodou do měkka. Když je maso měkké, vyndáme ho do tepla.Do omáčky přidáme smetanu, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškou . Když je omáčka zahuštěná, dochutíme ji ústřicovou omáčkou, citronovou šťávou a dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažant, 3 mandarinky, 1 dl šťávy z mandarinek nebo pomeranče, 5 dkg másla, 3 malé cibulky, 0,5 dl brandy (Staré myslivecké), 1 kelímek smetany (12%), sůl, pepř, 1 hřebíček.

Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme. Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej po všech stranách na másle. Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou šťávu a za občasného podlévání dusíme do měkka. Hotového bažanta vyjmeme, do šťávy nalijeme brandy, ohřejeme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na předehřátém talíři podlijeme omáčkou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.75 (4 Hlasujících)

1 bažant, 5-7 dkg slaniny, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 kostka cukru, 1 dl kvalitního kečupu, citronová šťáva z ½ citronu, 1 lžička hořčice, sůl, mletý pepř, lžíce ústřicové (nebo sójové) omáčky.

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, smícháme s cukrem, kečupem, citronovou šťávou, ústřicovou (sójovou) omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za stálého míchání mírně 2 minuty vaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Bažanta rozdělíme na porce, osolíme, prsíčka protáhneme slaninou a dáme na pekáč. Zbytek slaniny poklademe na porce. Bažanta potřeme omáčkou a v předehřáté troubě pečeme do měkka za občasného podlévání. V průběhu pečení bažanta průběžně potíráme omáčkou.
Pozn.: pokud chceme ostřejší pokrm, pepř nahradíme čili omáčkou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

1 bažant, 1 velká cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg slaniny, 10 dkg anglické slaniny, 2 dl červeného vína, nastrouhaný suchý chléb, sůl.

Bažanta naporcujeme na 4 díly, v každém dílu vytvoříme kapsu do které vložíme kousek osolené cibule a slaniny. Díly bažanta dáme do misky, zalijeme červeným vínem a necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne. Druhý den porce vyndáme z nálevu, ještě jednou posolíme a obalíme plátky anglické slaniny (svážeme motouzem). Takto připravené porce dáme do pekáče, přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek pokrájené cibule a špeku, podlijeme trochou vína z nálevu. Z počátku prudce pečeme. Až se maso zatáhne, zmírníme teplotu pečení (cca 200 st.C) a zvolna dusíme do měkka. Přitom podléváme zbytkem vína nebo vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme strouhaným chlebem a podle chuti dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažant, 1 velká cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg slaniny, 10 dkg anglické slaniny, 2 dl červeného vína, nastrouhaný suchý chléb, sůl.

Bažanta naporcujeme na 4 díly, v každém dílu vytvoříme kapsu do které vložíme kousek osolené cibule a slaniny. Díly bažanta dáme do misky, zalijeme červeným vínem a necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne. Druhý den porce vyndáme z nálevu, ještě jednou posolíme a obalíme plátky anglické slaniny (svážeme motouzem). Takto připravené porce dáme do pekáče, přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek pokrájené cibule a špeku, podlijeme trochou vína z nálevu. Z počátku prudce pečeme. Až se maso zatáhne, zmírníme teplotu pečení (cca 200 st.C) a zvolna dusíme do měkka. Přitom podléváme zbytkem vína nebo vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme strouhaným chlebem a podle chuti dosolíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.