40 dkg srnčího nebo daňčího masa z kýty, 80 dkg bažantích prsíček, 20 dkg slaniny, 4 žampióny, 4 bobkové listy, olej, 1 lžíce sušené bylinkové směsi, sůl, mletý pepř, máslo, 2 dl šlehačky, citrónová šťáva.
Srnčí nebo daňčí maso nakrájíme na díly, protkneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet. Bažantí prsíčka protkneme klínky žampiónů, potřeme bylinkovou směsí, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Střídavě plátek srnčího masa a bažantích prsíček navlékneme na jehly, přitom je prokládáme bobkovým listem. Pak je potřeme olejem a opékáme na grilu.Upečenou jehlu podáváme podlitou jemnou smetanovou šťávou, kterou upravíme přidáním šlehačky a citrónové šťávy do zachycené šťávy po pečení.