Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.75 (4 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 bažant, 5-7 dkg slaniny, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 kostka cukru, 1 dl kvalitního kečupu, citronová šťáva z ½ citronu, 1 lžička hořčice, sůl, mletý pepř, lžíce ústřicové (nebo sójové) omáčky.

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, smícháme s cukrem, kečupem, citronovou šťávou, ústřicovou (sójovou) omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za stálého míchání mírně 2 minuty vaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Bažanta rozdělíme na porce, osolíme, prsíčka protáhneme slaninou a dáme na pekáč. Zbytek slaniny poklademe na porce. Bažanta potřeme omáčkou a v předehřáté troubě pečeme do měkka za občasného podlévání. V průběhu pečení bažanta průběžně potíráme omáčkou.
Pozn.: pokud chceme ostřejší pokrm, pepř nahradíme čili omáčkou.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.