1 bažant, 5 dkg slaniny, 10 dkg másla, 2 cibule, 1 dl červeného vína, sůl, anglická slanina na obalení bažanta, 30 dkg čerstvých nebo mražených hříbků, 4 lžíce sladké smetany, cca 1 lžíce hladké mouky 0,5 dl vody na zahuštění omáčky.
Omytého bažanta osolíme i vevnitř, prošpikujeme a zabalíme do anglické slaniny. Do pekáčku dáme máslo, cibulku, podlijeme vodou, vínem, dáme do trouby na 170-180 st. a dusíme za občasného podlévání. Když začne bažant měknout přisypeme hříbky a dodusíme bažanta do doměkka. Bažanta vyndáme, omáčku přelijeme do kastrůlku a čtvrtku i s houbami rozmixujeme, nalijeme zpátky, přidáme víno, smetanu a trochu mouky. Vodu si přilijte kolik chcete mít omáčky. Ještě dochutíme solí a asi 4 minuty provaříme mouku.
1 bažant, 10 slaniny, máslo, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 3 snítky tymiánu, 2-3 dl červeného vína, 5 dkg žampiónů nebo hříbků, 1 lžíce koňaku, jíška.
Bažanta nakrájíme na porce, které protáhneme slaninou, osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a 1 velkou pokrájenou cibuli . Cibuli necháme zapěnit, na to vložíme porce z bažanta, přidáme tymián a nakrájené žampióny nebo hřiby. Necháme osmahnout, zalijeme červeným vínem a dusíme do měkka 20-30 minut. Měkkou zvěřinu vyjmeme, přidáme kousek másla šťávu zahustíme jíškou. Necháme přejít var, přilijeme malou sklenku koňaku (nebo Staré myslivecké). Porce bažanta vložíme zpět do omáčky.
1 bažant, 10 slaniny, máslo, sůl, 1 velký stroužek česneku, 3 velké zelené papriky, 2 pomeranče, lžíce rumu.
Bažanta protáhneme slaninou, břišní dutinu vytřeme česnekem rozetřeným se solí. Bažanta navrch osolíme a na másle a zbylé slanině upečeme doměkka. Měkkého bažanta vyjmeme, ve šťávě opečeme na proužky pokrájené papriky a dílky pomerančů. Do šťávy nakonec přidáme lžíci rumu. Bažanta pokrájíme na porce, obložíme proužky papriky, dílky pomeranče přelijeme šťávou.
1 bažant, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla, 5 celých pepřů, 1 cibule, 10 dkg žampiónů nebo hříbků, sůl.
Bažanta protáhneme slaninou a osolíme. Do tlakového hrnce dáme na podložku několik plátků slaniny, na ně vložíme připraveného bažanta, podlijeme 2 dl vody, hrnec zavřeme a 1/4 hodiny podusíme. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na ně plátky zbylé slaniny i bažanta a přilijeme šťávu z hrnce, přidáme několik pepřů, na plátky nakrájenou cibulku a nadrobno nasekané očištěné žampióny nebo hříbky (mohou být i jiné houby). V rozehřáté troubě pečeme dozlatova.
1 bažant, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla, sůl, 1 lžička mletého pepře a muškátového květu a 1 lžíce tymiánu, 4 dl červeného vína, jíška nebo 1 lžíce strouhaného chleba na zahuštění.
Bažanta nakrájíme na porce, protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme pepřem, muškátovým květem a tymiánem a dáme na zbylou slaninu a máslo péci. Podléváme červeným vínem a pečeme doměkka. Šťávu zahustíme jíškou nebo troškou strouhaného chleba, podle potřeby osolíme nebo dochutíme.
Další články...
- Bažant s jablky v tlakovém hrnci
- Bažant dušený na zelenině
- Bažant dušený na jablkách se smetanou
- Bažant dušený na víně s houbami
- Bažant na houbách s mandlemi
- Bažant s uzeným bůčkem a křenem
- Bažant na smetaně
- Bažant na smetaně v tlakovém hrnci
- Bažant se šlehačkou na žampionech
- Bažantí paprikáš
- Bažant na paprice
- Pečený bažant na mandarinkách
- Bažant v pikantní omáčce
- Bažant se šunkou plněný křenem
- Bažant v anglické slanině