1 bažant, 6 dkg uzené slaniny, 1 cibule , 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), sůl, pepř, špetka červené papriky, 1 kelímek sladké nebo zakysané smetany citrónová šťáva, 1 lžička cukru, jíška.
Bažanta rozkrájíme na porce a osolíme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostky a necháme rozpustit a vzpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Vložíme naporcovaného bažanta, přisolíme, přimícháme mletou papriku, mletý černý pepř a přikryté dusíme doměkka. Občas podléváme horkou vodou. Měkké maso vyndáme do tepla, šťávu prolisujeme, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby zahustíme jíškou. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu a cukr. Do hotové omáčky vložíme maso a necháme prohřát.