Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

1 bažant, 1 velká cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg slaniny, 10 dkg anglické slaniny, 2 dl červeného vína, nastrouhaný suchý chléb, sůl.

Bažanta naporcujeme na 4 díly, v každém dílu vytvoříme kapsu do které vložíme kousek osolené cibule a slaniny. Díly bažanta dáme do misky, zalijeme červeným vínem a necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne. Druhý den porce vyndáme z nálevu, ještě jednou posolíme a obalíme plátky anglické slaniny (svážeme motouzem). Takto připravené porce dáme do pekáče, přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek pokrájené cibule a špeku, podlijeme trochou vína z nálevu. Z počátku prudce pečeme. Až se maso zatáhne, zmírníme teplotu pečení (cca 200 st.C) a zvolna dusíme do měkka. Přitom podléváme zbytkem vína nebo vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme strouhaným chlebem a podle chuti dosolíme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.