Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

2 prsa z mladých bažantů, 7 dkg slaniny, sůl, pepř, 1 dl červeného vína, olej, 7 dkg másla.

Mladé bažantí prsa vykostíme, protáhneme slaninou osolíme a okořeníme mletým černým pepřem, polijeme vínem, olejem a necháme na chladném místě odležet několik hodin. Grilovací rošt dobře rozehřejeme a prsa grilujeme z každé strany cca 6 minut. Občas potíráme máslem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažant, 7 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření na kuře, sůl.

Bažanta nakrájíme na porce, protáhneme slaninou, osolíme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Bažanta grilujeme na roštu (v troubě nebo na otevřeném grilu). Během grilování potíráme máslem popř. šťávou z plechu trouby.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

40 dkg srnčího nebo daňčího masa z kýty, 80 dkg bažantích prsíček, 20 dkg slaniny, 4 žampióny, 4 bobkové listy, olej, 1 lžíce sušené bylinkové směsi, sůl, mletý pepř, máslo, 2 dl šlehačky, citrónová šťáva.

Srnčí nebo daňčí maso nakrájíme na díly, protkneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet. Bažantí prsíčka protkneme klínky žampiónů, potřeme bylinkovou směsí, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Střídavě plátek srnčího masa a bažantích prsíček navlékneme na jehly, přitom je prokládáme bobkovým listem. Pak je potřeme olejem a opékáme na grilu.Upečenou jehlu podáváme podlitou jemnou smetanovou šťávou, kterou upravíme přidáním šlehačky a citrónové šťávy do zachycené šťávy po pečení.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažantí slepice, 1 cibule, sůl, pepř, olej, 1 dl bílého vína,stroužek česneku, 1 lžíce kečup.

Bažantí slepici uvaříme do měkka v osolené vodě. Sepici obereme z kůže, vykostíme, maso a rozebereme na kousky. Obrané maso dáme na zpěněnou cibulku, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme zálivkou z 2 dl vývaru ze slepice, ve kterém jsme rozmíchali bílé víno, 1 lžíci kečupu a stroužek rozmačkaného česneku. Chvíli podusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažantí slepice, 1vejce uvařené na tvrdo, 2 sladkokyselé okurky, 5 dkg sterilovaného celeru (může být i jiná zelenina), 1 majolka, citronová šťáva, ocet, cukr, sůl.

Bažantí slepici uvaříme do měkka v osolené vodě. Slepici obereme z kůže a vykostíme, maso rozebereme na kousky. Maso, vejce, okurky i celer nakrájíme na nudličky. Majolku rozšleháme s citronovou šťávou, octem a cukrem, osolíme a vše promícháme. Salát necháme trochu proležet. Zdobíme kapií a petrželkou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.