Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.83 (3 Hlasujících)

1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, 1 cibule, 4 kuličky pepře, 1 bobkový list, 4-5 velkých jablek.

Bažanta nakrájíme na porce a protáhneme slaninou. Do tlakového hrnce dáme na podložku několik plátků zbylé slaniny, vložíme připravené porce bažanta, osolíme, podlijeme 1 dl vody a asi 1/4 hodiny podusíme. Pak vyjmeme, na pekáči rozpustíme máslo, na ně přeložíme porce bažanta a slaninu, přilijeme šťávu ze zvěřiny, přidáme na kroužky nakrájenou cibulku, pepř, bobkový list a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka zbavená jádřinců a dopečeme doměkka.
Pozn.:Stejně můžeme připravit divokou kachnu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (4 Hlasujících)

1 bažant, sůl,lžička cukru, tuk, 10 dkg uzené slaniny, 1 větší cibule, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 1 hřebíček, citrónová kůra a šťáva, 1 dl červeného vína, hladká mouky.

Bažanta zvenku i zevnitř osolíme. Cukr osmahneme na tuku, přidáme na malé kostky nakrájenou slaninu, nastrouhanou cibuli, očištěnou a nastrouhanou zeleninu a vše spolu osmahneme. K opražené zelenině přidáme osoleného bažanta, bobkový list, pepř, hřebíček, kousek citrónové kůry a dusíme doměkka. Pak bažanta vyndáme a nakrájíme na porce. Šťávu zaprášíme moukou, trochu osmahneme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem a prolisujeme. Hotovou šťávu dochutíme citrónovou šťávu a přelijeme na naporcovaného bažanta.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.38 (4 Hlasujících)

1 bažant, 20 dkg slaniny, 2 jablka, smetana, citrónová šťáva, sůl, 15 dkg másla.

Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme, podlijeme a dáme dusit na másle. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je bažant měkký, vyndáme ho a naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko a do takto vzniklé kaše přidáme asi 3 lžíce smetany, několik kapek citrónové šťávy. Podle chuti si můžete ještě přidat 2 kostky cukru. Zamícháme, prohřejeme a podáváme k naporcovanému bažantu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.13 (4 Hlasujících)

1 bažant, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 5 – 10 dkg čerstvých hub (nebo rozmrazených), 2 dl červeného vína, 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce lihoviny (Stará myslivecká), sádlo, sůl, pepř, tymián.

Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme, přidáme tymián a očištěné houby nakrájené na plátky. Opečeme, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka. Nakonec šťávu zahustíme ovesnými vločkami a dochutíme lihovinou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, sůl, hrstička mandlí zbavených slupky, hrst sušených hub, 2 mrkve, 1 malý celer.

Bažanta osolíme navrch i uvnitř a protáhneme střídavě jemnými klínky slaniny, půlkami oloupaných mandlí. Zbylé mandle posekáme a smícháme se lžící nastrouhané mrkve a celeru a naplníme spolu s játry, srdcem a žaludkem břišní dutinu. Bažanta vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo prsíčky dolů na mrkev a celer pokrájené na plátky a hrst předem namočených sušených hub. Na bažanta dáme rovněž plátky mrkve a celeru a přikryjeme plátky slaniny. Pečeme doměkka, podle potřeby podlejváme slabě vodou. Během pečení bažanta obrátíme a do dutiny břišní.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.