1 bažant, 10 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce medu, 1 velká cibule, 1 malá mrkev, 1/4 středního celeru, 1 malá petržel, 3 jalovčinky, 4 dl červeného vína, 1 lžička škrobové moučky.
Bažanta protáhneme slaninou, osolíme a potřeme medem smíchaným se zázvorem a trochou rozpuštěného másla. Na kastrolku rozpustíme zbylé máslo, přidáme zbylé plátky slaniny a na ně vložíme připraveného bažanta. Posypeme jej drobně posekanou kořenovou zeleninou, přidáme nakrájenou cibuli a jalovčinky a pečeme doměkka. Podléváme červeným vínem. Měkkého bažanta vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na mísu. Šťávu zahustíme škrobem a přelijeme na bažanta.