Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.73 (11 Hlasujících)

2 bažanti, 15 dkg slaniny, máslo, sůl, 15 dkg celeru, 1 cibule.

Bažanty navrch i uvnitř osolíme, prsíčka a stehýnka protáhneme slaninou, naplníme připravenou náplní a zašijeme. Pečeme na másle dozlatova, podle potřeby podléváme vodou. Po půl hodině pečení přidáme do šťávy ještě na plátky nakrájenou 1 cibuli, 15 dkg celeru nakrájeného na proužky a dopečeme do měkka.

Nádivka 1: 1cibule, 10 dkg kuřecích jater, bažantí játra, 5 dkg másla, špetka tymiánu, špetka mletého pepře, na špičku nože muškátového květu, 1 lžička sekané petrželky, 1 vejce, 10dkg uzeného masa, 15dkg žampiónů, 1 větší cibule, 1 malý celer.
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme spolu s bažantími játry a kuřecími játry na másle nebo jiném tuku. Přidáme tymián, špetku soli a okořeníme pepřem a muškátovým květem a lžičkou sekané petrželky. Zchladlá játra pak nahrubo posekáme, smícháme s vejcem, uzeným nakrájeným na kostičky a žampióny nakrájenými na plátky. Přidáme 1 lžíci koňaku a lžíci strouhanky a vše dobře promícháme.

Nádivka 2: 2 žemle, mléko, 5 dkg másla, 1 cibule, 10 dkg žampionů, 2 vejce, zelená petrželka, sůl, pepř, dle potřeby strouhanka.
Žemle namočíme v mléku a vymačkáme. Na másle zpěníme na jemno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, omyté, nakrájené žampiony a podusíme. Vychladlé přimícháme k žemlím, přidáme vejce, posekanou zelenou petrželovou nať, mletý černý pepř, dle potřeby strouhanku a dobře spolu zamícháme. Osolíme a připravenou náplní bažanty naplníme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.