Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.58 (12 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, sůl.

Bažanta protáhneme slaninou a osolíme. Připravíme si nádivku, naplníme dutinu břišní a zašijeme. Prsíčka obložíme plátky slaniny (přivážeme) a dáme péci na rozpuštěné máslo (prsíčky dolů). Zbylou slaninu pokrájíme na nudličky a dáme na pekáč. Bažanta opečeme na másle a jakmile máslo zrůžoví, slabě pečeni podlijeme a pečeme za občasného podlévání do měkka. Máslo se nesmí připálit. Přebytečnou nádivku přidáme k pečeni asi v polovině doby pečení. 

 Nádivka 1: 4 rohlíky, 3dkg slaniny, 10dkg uzeného bůčku nebo šunky, bažantí játra a srdce, 1 vejce, sůl, muškátový květ a oříšek, 1 lžíce sekané petrželky, 1 dl mléka nebo hovězí polévky.
Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo polévkou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nadrobno nasekaná játra z bažanta, srdce, na kostičky nakrájenou slaninu a uzený bůček, vejce, sůl, špetku muškátového oříšku a květu, sekanou petrželku. Dobře promícháme.

Nádivka 2: 15 dkg jedlých kaštanů, 5 dkg másla, 10 dkg rýže, 1vejce, sůl, muškátový květ, 5g cukru, 1 mandle, 5 dkg hub, kousek másla.
Pečené nebo vařené loupané jedlé kaštany umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme do pěny, přidáme mleté kaštany, podušenou rýži, 1 vejce, sůl, špetku muškátového květu, cukr, 1 strouhanou mandli a 5 dkg čerstvých, drobně pokrájených a na lžíci másla podušených hub. Všechno dobře promícháme.

Nádivka 3: 2 žemle, mléko, 1 cibule, játra a srdce z bažanta, sůl, mletý pepř, 1hřebíček, majoránka, 3 sardelky, 2 vejce, strouhanka.
Žemle namočíme v mléku a dobře vytlačíme. Na tuku zpěníme na jemno nasekanou cibuli, přidáme pomleté játra a srdce z bažanta a chvíli podusíme. Vychladlé přimícháme k žemli, okořeníme mletým černým pepřem, mletým hřebíčkem, majoránkou, přidáme nasekané sardelky, vejce, sůl a vše dobře zamícháme. Dle potřeby zamícháme se strouhanku na zahuštění

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.