1 bažant, 8 dkg slaniny, 12 dkg másla (7 dkg pod bažanta, 5 dkg na jíšku spolu s 3 dkg mouky), sůl, 2 dl červeného vína, 1 lžíce brusinkového kompotu, 2 lžičky želé z černého rybízu, trocha citrónové kůry a šťávy, mletý pepř.
Bažanta naporcujeme. Jednotlivé porce protáhneme slaninou, osolíme a dáme na několik plátků slaniny a másla na podložku do tlakového hrnce. Podlijeme 3 dl vody a dusíme 15-20 min. doměkka. Připravíme si jemný bešamel, do kterého použijeme světlou máslovou jíšku a šťávu z bažanta z hrnce, přidáme 2 lžičky želé ze syrového černého rybízu, 1 lžíci brusinkového kompotu nebo džemu, dobře rozmícháme a dochutíme červeným vínem, podle potřeby přisolíme, přidáme trošku citrónové kůry a podle chuti i šťávy a trošku pepře. Bažanta podáváme teplého nebo studeného s teplou omáčkou.