1 bažant, 1 velká zelená paprika, 2 stroužky rozetřeného česneku, 10 dkg kuřecích jater, bažantí vnitřnosti, 2 lístečky estragonu, 1 lžička drobně sekané petrželky, 2 dkg másla, na špičku nože pepře a zázvoru, 1 plná lžíce vařené rýže (nebo nemáme-li ji, strouhané housky), 7 dkg slaniny, 8 dkg másla, sůl.
Bažanta protáhneme slaninou (polovina množství). Vnitřek vytřeme solí s česnekem a vložíme dovnitř paprikový lusk naplněný směsí, přidáme 2 lístečky estragonu. Bažanta osolíme a dáme na máslo a 2 plátky slaniny prsíčky dolů péci. Navrch dáme opět 2 plátky slaniny. Podle potřeby podlijeme a během pečení obrátíme. Měkkého bažanta nakrájíme, ke každé porci dáme kousek nádivky a přelijeme šťávou.
Náplň: paprikový lusk opláchneme, zbavíme stopky, na jedné straně rozřízneme a vyčistíme od zrnek. Játra kuřecí spolu s bažantími vnitřnostmi (játra, srdce, žaludek) drobně posekáme, přidáme posekanou petrželku, máslo, pepř, zázvor, vařenou rýži nebo strouhanou housku, sůl a vše promícháme do hustší směsi, kterou naplníme lusk.