1 zaječí předek, 1 velká cibule, 6 celých pepřů, 6 zrn nového koření, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, sůl, 1,5 l vody, jíška, 3 lžíce strouhaného perníku, hrst rozinek a nakrájených mandlí, trochu citrónové kůry, cukr, citronová šťáva nebo ocet.
Zaječí předek pokrájíme na porce a dáme vařit v otevřeném hrnci do slané vody s cibulí nakrájenou na plátky a kořením. Když je zvěřina měkká, vyjmeme ji, polévku scedíme, zahustíme tmavou jíškou a ustrouhaným perníkem. Přidáme hrst rozinek a posekaných mandlí a necháme přejít var. Nakonec přidáme trošku citronové kůry, podle chuti osladíme cukrem a okyselíme citrónem nebo octem. Omáčka musí být pikantní.