Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1/2 kg zvěřiny z černé, 1/2 kg zvěřiny jiné spárkaté zvěře (nebo 1 kg zvěřiny z černé),  2 papriky, chleba na strouhání, hotová jíška,  sůl, pepř, 5 kuliček nového koření, mletá sladká paprika , 3 cibule, 5 brambor, 2 rajčata, masox (papriková vegeta), kmín, chilli omáčka, klobása.

V kotlíku na sádle rozškvaříme kostičky slaniny a když zesklovatí, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dorůžova. Zaprášíme trochou papriky (nepřipálit). Maso nakrájíme na kostky, dáme do kotlíku. Chvíli ho restujeme, pak přilijeme vodu asi do třetiny kotlíku, nové koření a vaříme. Nezapomínáme promíchávat. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou papriku a spařená, oloupaná rajčata. Nakonec přidáme na kostičky pokrájené brambory. Guláš doplníme vodou, dochutíme masoxem (můžeme vynechat nebo nahradit paprikovou vegetou). Klobásku nakrájíme na kolečka a vložíme také do kotlíku. Směs zaprášíme strouhaným chlebem a zahustíme troškou jíšky. Povaříme, podle chuti dochutíme solí a kořením – čili omáčkou, majoránkou, novým kořením, pepřem a kmínem. Mícháme a vaříme a nakonec do guláše nasypeme sekanou petrželku nebo pažitku (může být obojí). Ještě chvíli povaříme. Potom guláš sundáme z ohně a přiklopené necháme ještě půlhodinku odpočinout.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.