Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg hřbetu, 10 dkg slaniny, 1 sklenice třešňového kompotu, 10 dkg másla, 2 hřebíčky, 1 velká cibule, důkladně omytá kůra z ¼ citronu, špetka skořice, vývar (můžeme nahradit masoxem), mletý pepř, sůl.

Omáčka: 4 dkg másla a 4 dkg mouky na jíšku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 dl šťávy z třešňového kompotu, 1 dl vypeckovaných třešní, 5 dkg mandlí, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 dl bílého vína, 2 dl šťávy z pečeně.

Odblaněný hřbet protáhneme hustě klínky slaniny střídavě s odpeckovanými zavařenými třešněmi. Hřbet osolíme, opepříme a necháme odležet v chladničce do druhého dne. Hřbet orestujeme ze všech stran na másle a vložíme na pekáč. Přidáme pokrájenou cibulí, hřebíčky, citrónovou kůrou, skořici a pečeme do měkka. Podléváme vývarem.

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme šťávou z pečeně. Přidáme bílé víno, šťávu z třešňového kompotu, worcesterskou omáčku, citrónovou šťávu a vypeckované třešně rozmixované s mandlemi. Vše dohladka rozmícháme, necháme přejít var, a je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby omáčka nebyla příliš hustá.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.