Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg hřbetu, 10 dkg slaniny, 1 sklenice třešňového kompotu, 10 dkg másla, 2 hřebíčky, 1 velká cibule, důkladně omytá kůra z ¼ citronu, špetka skořice, vývar (můžeme nahradit masoxem), mletý pepř, sůl.

Omáčka: 4 dkg másla a 4 dkg mouky na jíšku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 dl šťávy z třešňového kompotu, 1 dl vypeckovaných třešní, 5 dkg mandlí, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 dl bílého vína, 2 dl šťávy z pečeně.

Odblaněný hřbet protáhneme hustě klínky slaniny střídavě s odpeckovanými zavařenými třešněmi. Hřbet osolíme, opepříme a necháme odležet v chladničce do druhého dne. Hřbet orestujeme ze všech stran na másle a vložíme na pekáč. Přidáme pokrájenou cibulí, hřebíčky, citrónovou kůrou, skořici a pečeme do měkka. Podléváme vývarem.

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme šťávou z pečeně. Přidáme bílé víno, šťávu z třešňového kompotu, worcesterskou omáčku, citrónovou šťávu a vypeckované třešně rozmixované s mandlemi. Vše dohladka rozmícháme, necháme přejít var, a je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby omáčka nebyla příliš hustá.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.