Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

2 kachny, 1/2 citronu, 10 dkg anglické slaniny, 2 dl červeného vína, 1 lžíce medu mletý pepř, sůl.

Nádivka: 7 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 15 dkg podušených kachních (nebo kuřecích) jater, 15 dkg oloupaných vařených kaštanů, 5 dkg lískových oříšků, hrst petrželky,3 dkg másla, 2 vejce, mletý pepř, sůl, worcester.
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpečeme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme dozlatova a odstavíme. Játra, kaštany a oříšky rozemeleme, zamícháme sekanou petrželku, změklé máslo, vejce, okořeníme a zakápneme worcesterem.

Kachny osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Kachny naplníme nádivkou, otvor sepneme a položíme je do pekáče na křídla (nebude tak během pečení ležet ve vypečené šťávě), poklademe plátky slaniny, přelijeme sklenkou vína a pečeme 30 minut při 200 °C a další dvě hodiny při 150 °C. 10 minut před dopečením ji potřeme medem. Podáváme s restovanými hruškami

Restované hrušky:  4 hrušky, 5 dg másla 2 hvězdičky badyánu, 2 kousky celé skořice, 5 hřebíčků, střik koňaku, citronová šťáva.
Hrušky oloupeme, rozkrájíme na dílky, odstraníme jádřinec a orestujeme je na másle spolu s kořením, zastříkneme koňakem a citronovou šťávou.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.