Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

2 kachny, 15 dkg slaniny, 3 jablka, 2 dl červeného vína,  5 dkg másla, 4 kuličky pepře, 4 kuličky jalovce, citronová šťáva,  2 hřebíčky, 3 bobkové listy, jíška, sůl.

Kachny potřeme zvenku i zevnitř solí, pepřem, citrónovou šťávou a rozdrceným jalovcem. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citrónovou šťávou, hřebíčky, bobkovým listem. Vzniklou nádivku vložíme dovnitř kachen a uzavřeme. Kachny vložíme na pekáč prsíčky dolů. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi rozškvaříme a přidáme na pekáč ke kachnám. Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi hodinu a půl při teplotě 200 stupňů C. Během pečení kachny poléváme vypečenou šťávou a červeným vínem. Vypečenou šťávu podle potřeby zahustíme jíškou, dochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Omáčku podáme zvlášť v omáčníku.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.