2 kachny, 15 dkg slaniny, 3 jablka, 2 dl červeného vína, 5 dkg másla, 4 kuličky pepře, 4 kuličky jalovce, citronová šťáva, 2 hřebíčky, 3 bobkové listy, jíška, sůl.
Kachny potřeme zvenku i zevnitř solí, pepřem, citrónovou šťávou a rozdrceným jalovcem. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citrónovou šťávou, hřebíčky, bobkovým listem. Vzniklou nádivku vložíme dovnitř kachen a uzavřeme. Kachny vložíme na pekáč prsíčky dolů. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi rozškvaříme a přidáme na pekáč ke kachnám. Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi hodinu a půl při teplotě 200 stupňů C. Během pečení kachny poléváme vypečenou šťávou a červeným vínem. Vypečenou šťávu podle potřeby zahustíme jíškou, dochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Omáčku podáme zvlášť v omáčníku.