Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 kachna, sůl, 2 jablka, 2 lžíce másla, 1 větší cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 10 dkg hl. mouky, 2 dl červeného vína, 1 lžíce rybízového džemu, 1 lžička cukru.

Kachnu osolíme zvenku i zevnitř a vložíme do ní jablka. Na másle osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a orestujeme. Na tento základ položíme kachnu prsíčky dolů, přidáme koření, podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem pečeme dočervena. Upečenou kachnu vyndáme do tepla. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a osmahneme dohněda. Pak do šťávy přilijeme červené víno a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a šťávu povaříme asi 15 min. Nakonec ji dochutíme solí, džemem a cukrem. Omáčku znovu povaříme a odstraníme z ní divoké koření.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.