Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

1 kachna, 7 dkg slaniny, máslo, mletý pepř, sůl.

Kachnu protáhneme slaninou a navrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou, zašijeme a na pekáči pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přidáme kousek másla. Měkkou kachnu vyjmeme, nakrájíme, ke každé porci dáme kousek nádivky a přelijeme šťávou.

Nádivka1: 1cibule, 1 paprika, 2 tenké krajíce chleba, 1dl mléka, 20 dkg vařených strouhaných brambor, sůl, mletý pepř, špetka zázvoru, špetka kari.
Z krajíce chleba vykrojíme střídu, pokrájíme na malé kostičky a polijeme teplým mlékem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, drobně pokrájenou papriku a nasekaná kachní játra, srdce, strouhané brambory a na oleji osmahnuté kari a zázvor. Osolíme, dobře promícháme a směsí naplníme připravenou kachnu.

Nádivka 2:  3 rohlíky, 3 dkg slaniny, 10 dkg drobně nakrájeného uzeného masa nebo šunky, sekaná kachní játra, 2 vejce, zelená petržel, sůl, 1 dl horké mléko nebo hovězího vývaru, muškátový oříšek.
Rohlíky na nádivku nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo vývarem, vidličkou rozmačkáme a přidáme kostičky slaniny, kostičky šunky nebo uzeného masa, přidáme vejce, kachní játra, kousek posekané zelené petrželky, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Všechno dobře promícháme.

Nádivka 3: 10 dkg slaniny, 7-10 dkg cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu), 1/2 lžíičky octa, 1 menší jablko, 1 dl šery, 1 lžíce strouhaného chleba, sůl, špetka mletého pepře.
Slaninu nakrájíme na kostičku a lehce osmahneme, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme rozmačkaný česnek, hořčici, protlak, ocet, oloupané jablko zbavené jádřinců a pokrájené na kostičky a šery. Podusíme asi 10-15 minut, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný chléb a zamícháme.

Nádivka 4: 2 žemle, 1 dl mléka, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých hub (nebo 10 dkg zmražených hub), 7-10 dkg uzené slaniny, 2 vejce, kousek zelená petržele, strouhanka.
Žemle namočíme v mléce a vyždímáme. K žemlím přidáme na másle udušené houby, drobně nakrájenou slaninu, vejce, nasekanou zelenou petržel, mletý pepř, dle potřeby strouhanku a sůl. Vše spolu dobře zamícháme a připravenou kachnu naplníme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.