Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

2 kachny, 10 dkg slaniny, 15 dkg celeru,10 dkg petržele, 10 dkg mrkve 1 větší cibule, 6 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 kuličky jalovce, citrónová šťáva, 2 kostky cukru, kousek másla, vývar nebo voda, 1 kelímky sladké smetany, plnotučné mléko, jíška, 1 lžička hořčice, 1dl bílého vína.

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky, osolíme a orestujeme na másle dorůžova. Kachny protáhneme slaninou, osolíme a orestujeme na pánvi. Kachny dáme na pekáč, přidáme orestovanou zeleninu, zbytek nakrájené slaniny, cukr a koření. Kachny opečeme na tuku a dusíme pod pokličkou doměkka za občasného podlévání vývarem. Hotovou kachnu vyndáme do tepla. Výpek rozmixujeme, přidáme smetanu, naředíme mlékem, přidáme lžičku hořčice, dochutíme šťávou z citrónu, dosolíme a zahustíme jíškou. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína (můžeme vynechat).

Variace: Sladkou smetanu můžeme nahradit zakysanou smetanou. Pokud potřebujeme více omáčky, použijeme 2 kelímky smetany. Můžeme použít kombinaci sladké a zakysané smetany.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.

Prezidetn