Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 Hlasujících)

2 kachny, 10 dkg slaniny, 15 dkg celeru,10 dkg petržele, 10 dkg mrkve 1 větší cibule, 6 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 kuličky jalovce, citrónová šťáva, 2 kostky cukru, kousek másla, vývar nebo voda, 1 kelímky sladké smetany, plnotučné mléko, jíška, 1 lžička hořčice, 1dl bílého vína.

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky, osolíme a orestujeme na másle dorůžova. Kachny protáhneme slaninou, osolíme a orestujeme na pánvi. Kachny dáme na pekáč, přidáme orestovanou zeleninu, zbytek nakrájené slaniny, cukr a koření. Kachny opečeme na tuku a dusíme pod pokličkou doměkka za občasného podlévání vývarem. Hotovou kachnu vyndáme do tepla. Výpek rozmixujeme, přidáme smetanu, naředíme mlékem, přidáme lžičku hořčice, dochutíme šťávou z citrónu, dosolíme a zahustíme jíškou. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína (můžeme vynechat).

Variace: Sladkou smetanu můžeme nahradit zakysanou smetanou. Pokud potřebujeme více omáčky, použijeme 2 kelímky smetany. Můžeme použít kombinaci sladké a zakysané smetany.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.