Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.14 (18 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

ZVĚŘINOVÁ KLASIKA
1 divoká kachna, 10 dkg slaniny, máslo, sůl, 2 cibule, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 kuličky jalovčiny, 1 lžíce oleje, jíška.

Kachnu protáhneme slaninou, osolíme zvenku i zevnitř a dovnitř vložíme 1 celou oloupanou cibuli a kousek slaniny. Kachnu vložíme na pekáč prsíčky dolů, přidáme 1 pokrájenou cibuli (cibuli můžeme vynechat) a lžíci oleje. Přidáme kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list, kuličky jalovčiny (můžeme vynechat), podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby slabě podléváme vodou a poléváme výpekem. Ke konci dušení přidáme podle chuti máslo. Když je kachna měkká, můžeme sundat víko pekáče a krátce ze všech stran kachnu ogrilovat. Musíme dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo a proto včas podléváme vodu. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu necháme vydusit na tuk, zahustíme jíškou a krátce povaříme.

Variace:
1. Do břišní dutiny může místo cibule vložit omytá játra a srdce z kachny a 2 hřebíčky.
2. Břišní dutinu naplníme uzenými vepřivými žebry.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.