Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1,8 kg vařeného masa z hlavy dospělé zvěře černé. U menších kusů můžeme doplnit zvěřinou z boků popř. vepřovým bůčkem. 15-20 dkg syrových jater z černé, vývar z hlavy, 4-6 žemlí, 5 stroužků česneku, 4 lžíce majoránky, 2 rovné lžičky mletého nové koření, 1,5-2 rovné lžičky mletého černého pepře, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 1,5 rovné lžíce soli, sádlo nebo škvarky.

Hlavu (popř. další maso) uvaříme v v tlakovém hrnci, necháme vychladnout, vykostíme a umeleme se syrovými játry. Přidáme vymačkané, předem namočené housky ve vývaru z hlavy, rozmačkaný česnek, podle chuti okořeníme a osolíme. Koření a sůl přidáváme postupně a ochutnáváme směs, vždy dobře promícháme. Zředíme vývarem z hlavy nebo zahustíme strouhankou. Hmota by měla mít kašovitou konzistenci. Pokud je směs z libového masa, přidáme podle chuti sádlo nebo škvarky, které umeleme s masem. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, naplníme masovou kaší a upečeme. Pečeme při 160 st.C asi ¾ hod. Nejprve pečeme v přikrytém pekáči, čtvrt hodiny před koncem odklopíme víko.

Pozn. 1: Pokud jsou plíce z černé zdravé, můžeme nahradit asi 1/3 váhy masa plícemi. Plíce uvaříme doměkka a umeleme s masem.

Pozn. 2: Uvedené dávky solení a okořenění jsou orientační.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.