Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1,8 kg vařeného masa z hlavy dospělé zvěře černé. U menších kusů můžeme doplnit zvěřinou z boků popř. vepřovým bůčkem. 15-20 dkg syrových jater z černé, vývar z hlavy, 4-6 žemlí, 5 stroužků česneku, 4 lžíce majoránky, 2 rovné lžičky mletého nové koření, 1,5-2 rovné lžičky mletého černého pepře, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 1,5 rovné lžíce soli, sádlo nebo škvarky.

Hlavu (popř. další maso) uvaříme v v tlakovém hrnci, necháme vychladnout, vykostíme a umeleme se syrovými játry. Přidáme vymačkané, předem namočené housky ve vývaru z hlavy, rozmačkaný česnek, podle chuti okořeníme a osolíme. Koření a sůl přidáváme postupně a ochutnáváme směs, vždy dobře promícháme. Zředíme vývarem z hlavy nebo zahustíme strouhankou. Hmota by měla mít kašovitou konzistenci. Pokud je směs z libového masa, přidáme podle chuti sádlo nebo škvarky, které umeleme s masem. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, naplníme masovou kaší a upečeme. Pečeme při 160 st.C asi ¾ hod. Nejprve pečeme v přikrytém pekáči, čtvrt hodiny před koncem odklopíme víko.

Pozn. 1: Pokud jsou plíce z černé zdravé, můžeme nahradit asi 1/3 váhy masa plícemi. Plíce uvaříme doměkka a umeleme s masem.

Pozn. 2: Uvedené dávky solení a okořenění jsou orientační.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.

Prezidetn