Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (3 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg krkovice, 30 dkg plátků uzeného masa (bok, krkovice), sůl, 10 dkg plátkového eidamu, 15 dkg žampionů (nebo jiných lesních hub), motouz, alobal.

Marináda: 1 lžíce oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce bílého vína, šťáva z ½ citronu, špetka pepře, špetka soli.

Maso krkovice rozkrojíme napříč ale nedokrojíme do konce (aby se pečeně nerozpadla). Maso posolíme, potřeme marinádou ( i v zářezech) a necháme do druhého dne marinovat. Pak na plátky uzeného dáme plátky žampionů, nato přitiskneme plátek sýra a to dáme do každého zářezu krkovice. Krkovici svážeme motouzem, a obalíme omaštěným alobalem. Pečeme v troubě cca 2 hodiny při 180 st. C. Pečeni rozbalíme a dopečeme dočervena.

Variace: do zářezu krkovice vložíme plátky uzeného bůčku s pokrájenou cibulí.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.