1-1,2 kg krkovice, 30 dkg plátků uzeného masa (bok, krkovice), sůl, 10 dkg plátkového eidamu, 15 dkg žampionů (nebo jiných lesních hub), motouz, alobal.
Marináda: 1 lžíce oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce bílého vína, šťáva z ½ citronu, špetka pepře, špetka soli.
Maso krkovice rozkrojíme napříč ale nedokrojíme do konce (aby se pečeně nerozpadla). Maso posolíme, potřeme marinádou ( i v zářezech) a necháme do druhého dne marinovat. Pak na plátky uzeného dáme plátky žampionů, nato přitiskneme plátek sýra a to dáme do každého zářezu krkovice. Krkovici svážeme motouzem, a obalíme omaštěným alobalem. Pečeme v troubě cca 2 hodiny při 180 st. C. Pečeni rozbalíme a dopečeme dočervena.
Variace: do zářezu krkovice vložíme plátky uzeného bůčku s pokrájenou cibulí.