Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

0,75-1 kg kýty, 1 lžíce másla, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, půlka menšího celeru, půlka citronu, 6 plátků slaniny, 8 půlek kompotových švestek, 1 dl šťávy ze švestkového kompotu, 1 dl červeného vína, 1 lžíce hrozinek, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 lžíce povidel, 3 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 5 kuliček jalovce, 5 hřebíčků, sůl, cukr, hladká mouka.

Hrozinky namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Kýtu protáhneme slaninou a osolíme. Zeleninu s cibulí nakrájíme na menší kousky a osmažíme na másle. Kýtu s osmaženou zeleninou dáme na pekáč, podlijeme vodou, přidáme koření, očištěnou kůru z půlky citronu a v rozehřáté troubě upečeme za občasného podlévání troškou vody a přeléváním vypečené šťávy. Hotové maso vyjmeme, šťávu mírně zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Přidáme povidla, kompotovou a citronovou šťávu, dochutíme solí a cukrem, opět chvíli povaříme a přilijeme červené víno. Omáčku propasírujeme a vmícháme do ní sekané mandle. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na jednotlivé porce, přelijeme omáčkou a ozdobíme půlenými švestkami z kompotu.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.

Prezidetn