Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

0,75-1 kg kýty, 1 lžíce másla, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, půlka menšího celeru, půlka citronu, 6 plátků slaniny, 8 půlek kompotových švestek, 1 dl šťávy ze švestkového kompotu, 1 dl červeného vína, 1 lžíce hrozinek, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 lžíce povidel, 3 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 5 kuliček jalovce, 5 hřebíčků, sůl, cukr, hladká mouka.

Hrozinky namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Kýtu protáhneme slaninou a osolíme. Zeleninu s cibulí nakrájíme na menší kousky a osmažíme na másle. Kýtu s osmaženou zeleninou dáme na pekáč, podlijeme vodou, přidáme koření, očištěnou kůru z půlky citronu a v rozehřáté troubě upečeme za občasného podlévání troškou vody a přeléváním vypečené šťávy. Hotové maso vyjmeme, šťávu mírně zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Přidáme povidla, kompotovou a citronovou šťávu, dochutíme solí a cukrem, opět chvíli povaříme a přilijeme červené víno. Omáčku propasírujeme a vmícháme do ní sekané mandle. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na jednotlivé porce, přelijeme omáčkou a ozdobíme půlenými švestkami z kompotu.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.