1-1,2 kg vykostěného hřbetu z černé (pečeně), cca 1/3 šálku sušených švestek 1/3 šálku sušených meruněk, menší oloupané jablko zbavené jádřince, 1 lžička medu, 0,5 dl whisky (popř. brandy nebo koňak), 1/2 lžičky strouhané citronové kůry, 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 1-2 stroužky česneku, máslo, polohrubá mouka, šálek jablečného moštu, pepř, sůl .
Sušené švestky a meruňky nakrájíme a marinujeme v destilátu 2 až 3 hodiny. Přidáme nakrájené jablko, med, citronovou a pomerančovou kůru. Do masa uděláme kapsu. Maso osolíme a opepříme vně i uvnitř. Ovoce vyndáme z marinády, necháme okapat, dáme do kapsy a tu uzavřeme. Česnek nakrájíme na nudličky a protkáme jím povrch masa. Pečeni potřeme máslem a obalíme v mouce. Pečeni krátce osmahneme, aby se zatáhla a vložíme do pekáče, podlijeme jablečným moštem a zbylou marinádou. Pečeme v přikrytém pekáči za občasného podlévání moštem pečeme do měkka. Když je maso téměř měkké, dopékáme v odkrytém pekáči.