0,75-1 kg zvěřiny z kýty, 15 dkg kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev), 1 cibule, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, snítka tymiánu, sůl, sádlo, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl červeného vína, 2 lžíce sušených šípků bez jader nebo 2 lžíce zavařeniny, 1 lžička cukru.
Na sádle osmažíme kořenovou zeleninu dorůžova. Vložíme na ni maso a cibuli nakrájenou na kolečka. Maso opečeme, osolíme, okořeníme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme sušené šípky . Pečeni necháme ke konci dušení vysmahnout. Maso vyndáme do tepla, omáčku protlačíme cedníkem a zalijeme vínem. Lžičku cukru upražíme do světle hněda na karamel, rozředíme vařící vodou a do omáčky přilijeme. Pak do ní vložíme zpět pokrájené maso. Místo sušených šípků můžeme dát do omáčky šípkovou zavařeninu nebo rybízovou zavařeninu. Zavařeniny dáváme až do hotové omáčky před vínem. Omáčku s nimi povaříme a pak vínem zalijeme.