1-1,2 kg zvěřiny z plece (nebo žebírka), sůl, 1 velká mrkev, 2 střední cibule, 1 střední petržel, 1/4 celeru (nebo 1 malý), 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovčinky, 1/3-1/2 l bílého vína, 3 dkg másla a 2 dkg mouky na jíšku, 1 lžička šípkové nebo rybízové zavařeniny, 10 dkg másla, podle chuti strouhaná citrónová kůra.
Zvěřinu osolíme, vložíme do mísy vyložené nakrájenou kořenovou zeleninou a cibulí, přidáme pepř, nové koření a jalovčinky, navrch posypeme pokrájenou kořenovou zeleninou a cibulí a zalijeme bílým vínem. Necháme v chladu zatížené odležet 3 dny. Pak rozpustíme máslo, na to vložíme odleželou zvěřinu i se zeleninou, podlijeme marinádou a dusíme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu rozmixujeme se zeleninou nebo protřeme sítem, zahustíme lžící máslové jíšky, necháme přejít var a nakonec přidáme rybízovou nebo šípkovou zavařeninu, podle chuti trošku citrónové kůry a podáváme.