1-1,2 kg kýty nebo plece, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla (nebo jiný tuk), špetka drceného jalovce, olej, 2 cibule, 10 dkg celeru, 10 dkg petržele, 10 dkg mrkve, 1 lžíce octa, 1 citron, 2 lžičky koření na divočinu, 1 lžíce másla, 2 dl červeného vína, jíška, lžička švestkových povidel, lžíce rybízového džemu, sůl.
Maso protáhneme slaninou, posypeme drceným jalovcem, rozehřátým máslem a necháme alespoň den v chladu odležet. Pak maso osolíme a opečeme na oleji, přidáme cibuli kterou orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu, orestujeme, zastříkneme octem, podlijeme vodou nebo vývarem a částí vína. Přidáme divoké koření, dobře omytý, na plátky nakrájený citron. Pečeme do měkka za občasného podlévání vodou a přelévání šťávou z pečeně. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přidáme lžičku švestkových povidel, lžíci rybízového džemu a rozředíme zbytkem vína. Krátce povaříme a omáčku procedíme na nakrájené maso.