Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.17 (3 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg kýty z černé, 10 dkg slaniny, sádlo, 15 dkg celeru, 10dkg petržele, 10 dkg mrkve, 1 větší cibule, 4 bobkové listy, tymián, 6 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, kůra i šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce šípkové zavařeniny (může být i jiná), kelímek sladké smetany, jíška, masový vývar podle potřeby.

Zvěřinu protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a vložíme na pekáč. Na sádle orestujeme na jemno nakrájenou a osolenou kořenovou zeleninu s cibulí a dáme na maso. Maso podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy, (popř. Špetku tymiánu), pepř, nové koření, šťávu a kůru z ½ citronu, hořčici, zavařeninu a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Ze šťávy se zeleninou odstraníme celé koření, kůru z citronu, rozmixujeme, přidáme smetanu a zahustíme jíškou . Necháme krátce povařit a popřípadě dochutíme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.