1-1,2 kg kýty z černé, 10 dkg slaniny, sádlo, 15 dkg celeru, 10dkg petržele, 10 dkg mrkve, 1 větší cibule, 4 bobkové listy, tymián, 6 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, kůra i šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce šípkové zavařeniny (může být i jiná), kelímek sladké smetany, jíška, masový vývar podle potřeby.
Zvěřinu protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a vložíme na pekáč. Na sádle orestujeme na jemno nakrájenou a osolenou kořenovou zeleninu s cibulí a dáme na maso. Maso podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy, (popř. Špetku tymiánu), pepř, nové koření, šťávu a kůru z ½ citronu, hořčici, zavařeninu a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Ze šťávy se zeleninou odstraníme celé koření, kůru z citronu, rozmixujeme, přidáme smetanu a zahustíme jíškou . Necháme krátce povařit a popřípadě dochutíme.