1-1,2 kg zvěřiny z kýty, 10 dkg slaniny, 10 dkg celeru, 10 dkg petržele, 10 dkg mrkve, , 4 stroužky česneku, 5 malých cibulek, 8 dkg másla, 1 bobkový list, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, sůl, 2 dl bílého vína, kousek tvrdého chleba.
Kýtu z mladší zvěřiny protáhneme střídavě klínky slaniny, čvrtičkami po délce půleného česneku, klínky mrkve a celeru a malými čtvrtkami cibulek. Zbytek zeleniny orestujeme a dáme na pekáč. Maso osolíme, dáme na pekáč, přidáme máslo, nakrájenou slaninu pečeme do měkka. Podléváme vývarem nebo Masoxem rozpuštěným ve vodě a bílým vínem. Šťávu dosolíme a zaprášíme strouhaným chlebem.