Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.97 (16 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button


Zvěřinu z mladých kusů zvěře do mořidel nenakládáme. Použijeme šetrné naložení.
Na minutky doporučuji zmražené maso den předem rozmrazit, lehce naklepat, osolit o promíchat z vytekou šťávou z masa. Maso můžeme podle chuti okořenit. Necháme v chladničce uležet do druhého dne. Vhodné je také naporcovanou zvěřinu naložit do různých marinád.
Způsobů úpravy starších kusů zvěře ke kuchyňskému zpracování zvěřiny je mnoho. Klasická úprava je naložení do různých mořidel obsahující ocet. Tu bych ale použil jako krajní způsob, neboť chuťová kvalita masa octem vždy utrpí.
V zásadě nám u starší zvěřiny vadí, že je bud tuhá a nebo je cítit nežádoucím pachem (prkem, zejména v době páření zvěře). Nežádoucí pachy je asi nejjednodušeji odstranit obalením masa v drobně nakrájené cibuli alespoň 3 dny. Pokud cibuli každý den vyměníme, zvýšíme účinek. Odstranit nežádoucí pachy lze rovněž naložením masa do kyselého mléka, nebo ještě lépe do zakysaného podmáslí. Výměna mléka rovněž zvyšuje účinek naložení. Vhodná je kombinace s předešlým způsobem, t.j. maso naložíme na jeden den do cibule, pak přidáme a zamícháme zakysané podmáslí a necháme uležet další 2 dny. Každý den by se mělo maso v nálevu alespoň jednou zamíchat. Maso vyjmeme z nálevu a lehce opláchneme, abychom odstranili nálev s cibulí. Pokud i to nepomůže, vyzkoušíme postup s octovým lákem. Doporučuji udělat po jednom dni naložení test. Z naloženého maso oddělíme kousek a vyzkoušíme jedlost masa na pánvi.
Změknutí masa napomáhá jeho osolení. Zvěřina přitom ale trochu ztrácí na intenzitě charakteristické chuti zvěřiny, což může být podle okolností výhoda i nevýhoda. Kuchyňská sůl také poněkud odnímá mase vodu (přesněji příměs – chlorid draselný) Zkrácení naložení masa dosáhneme také tím, že maso rozděláme na menší porce, například silné plátky nebo kostky.
 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.