Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.33 (3 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg zvěřiny z plecka, 10-12 dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 střední cibule, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10 dkg másla, 5 lžic bílého vína, 1 lžička škrobové mouky.

Nádivka: 3-4 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10 dkg tučnějšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl, 1 lžíce posekané petrželky.

Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, poklademe slaninou, pomažeme nádivkou, zavineme a svážeme. Na kastrole zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vložíme připravenou zvěřinu a dusíme do měkka. Podléváme bílým vínem a vodou podle potřeby. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme škrobovou moučkou, necháme přejít var a přelijeme na pokrájenou zvěřinu.
 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.