1-1,2 kg zvěřiny z plecka, 10-12 dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 střední cibule, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10 dkg másla, 5 lžic bílého vína, 1 lžička škrobové mouky.
Nádivka: 3-4 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10 dkg tučnějšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl, 1 lžíce posekané petrželky.
Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, poklademe slaninou, pomažeme nádivkou, zavineme a svážeme. Na kastrole zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vložíme připravenou zvěřinu a dusíme do měkka. Podléváme bílým vínem a vodou podle potřeby. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme škrobovou moučkou, necháme přejít var a přelijeme na pokrájenou zvěřinu.