Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.13 (8 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 zajíc, 12 dkg slaniny, sůl, 2 velké cibule,1 velká mrkev, 1/2 většího celeru (vše nakrájené na plátky), 15 celých pepřů, 10 zrn nového koření, 5 hřebíčků, z 1/4 citrónu tence okrájená kůra, 1/2 l červeného vína, 1/3 l hovězího vývaru, kousek másla, jíška, 1 lžíce želé ze syrového černého rybízu.

Zajíce omyjeme, odblaníme a odstraníme sádlo sádla. Zadek a hřbet protáhneme slaninou a osolíme. Předek rozdělíme podle hřbetu na dvě poloviny, plecka rovněž protáhneme slaninou a osolíme. Na podložku do tlakového hrnce dáme 4 plátky slaniny, vložíme osolenou zvěřinu, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, pepř, nové koření, hřebíček, citrónovou kůru a zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem. Vaříme 20 minut. Zvěřinu vyjmeme a dáme do pekáče, přelijeme šťávou a dopečeme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, nakrájíme na porce. Zeleninu rozmixujeme a vrátíme do vývaru. Přidáme kousek másla, krátce povaříme a zahustíme jíškou. Zahustíme jíškou, necháme přejít var, podle potřeby přisolíme a nakonec zamícháme 1 lžíci želé ze syrového černého rybízu.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.