1 zaječí zadek, 8 dkg másla (z toho necháme 1/3 do hotové šťávy), 8 dkg slaniny, sůl, pepř, 2 lžíce sekané petrželky, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 3 zelené papriky (mražené nebo čerstvé) pokrájené na větší kousky, 2 dl sladkého bílého vína, 30 dkg míchaného kompotu.
Odleželý, očištěný, omytý a odblaněný zadek protáhneme slaninou, osolíme, opepříme a rychle opečeme na másle a zbylé slanině. Pak posypeme petrželkou, přidáme bobkový list, hřebíčky, celý pepř a pokrájené papriky a pečeme doměkka. Podle potřeby podlijeme vínem. Potom přidáme do šťávy míchaný kompot, necháme přejít var a nakonec šťávu zjemníme přidáním čerstvého syrového másla. Měkkou zvěřinu pokrájíme, obložíme paprikou a ovocem a přelijeme šťávou.