0,5 kg zvěřiny z plece nebo seříznuté maso z boků, odřezky masa, 2 větší cibule, 2 lžičky sladké papriky, 1 / 2 lžičky pálivé papriky, srdce, 20 dkg jater, ledvinky, kmín, hladká mouka, sůl, 1 - 3 stroužky česneku, majoránka.
Zvěřinu nakrájíme na malé kostky. Játra odblaníme a nakrájíme na nudle. Z vepřových ledvinek odstraníme močovody, dobře propereme a nakrájíme na slabé plátky a vymáčíme ve vlažné vodě. Játra a ledvinky ještě spaříme ve vařící vodě. Na sádle osmažíme oloupanou na kostičky krájenou cibuli dozlatova, zapěníme paprikou, promícháme a mírně zalijeme vodou. Do tohoto základu přidáme kostky masa, kostičky jater a ledvinek a srdce. Okořeníme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem. Dusíme pod poklicí doměkka. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, základ zaprášíme moukou. Po zasmahnutí zalijeme vodou nebo vývarem a dobře provaříme. guláš osolíme až nakonec.