Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.17 (6 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny na guláš, tuk, 5-10 dkg slaniny, 3 jalovčinky, 2 velké cibule, 2 lžičky papriky, špetka pepře a špetičku mletého kmínu, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl.

Zvěřinu nakrájíme na větší kostky. Do tlakového hrnce dáme trošku tuku, slaninu pokrájenou na kostičky, pokrájenou cibuli kterou zpěníme. Na to nasypeme papriku (podle chuti sladkou nebo pálivou), pepř, kmín. Do hrnce přidáme zvěřinu, osolíme a promícháme. Kostky masa opatrně osmahneme aby paprika nezhořkla. Pak přilijeme velice málo vývaru a za stálého míchání opékáme do vysmahnutí. Do tlakového hrnce přidáme ½ l vývaru nebo vody, kuličky jalovčiny, hrnec zavřeme a dusíme doměkka cca 30-40 minut. Po otevření tlakového hrnce necháme za stálého míchání vodu vyvařit, přidáme sůl, rovnoměrně zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a ještě chvíli na mírném ohni mícháme. Guláš naředíme horkou vodou, přivedeme k varu a chvilku povaříme až obsah hrnce zhoustne. Před koncem varu dle chuti osolíme, či přiostříme špetkou chilli, nebo ovoníme lžičkou tymiánu i lžící rajčatového protlaku (popř. kečupu).

Pozn. Tento způsob úpravy je kvůli úspoře času vhodný ke zpracování zvěřiny ze starších kusů.
 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.