1-1,2 kg zvěřiny na guláš, tuk, 5-10 dkg slaniny, 3 jalovčinky, 2 velké cibule, 2 lžičky papriky, špetka pepře a špetičku mletého kmínu, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl.
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky. Do tlakového hrnce dáme trošku tuku, slaninu pokrájenou na kostičky, pokrájenou cibuli kterou zpěníme. Na to nasypeme papriku (podle chuti sladkou nebo pálivou), pepř, kmín. Do hrnce přidáme zvěřinu, osolíme a promícháme. Kostky masa opatrně osmahneme aby paprika nezhořkla. Pak přilijeme velice málo vývaru a za stálého míchání opékáme do vysmahnutí. Do tlakového hrnce přidáme ½ l vývaru nebo vody, kuličky jalovčiny, hrnec zavřeme a dusíme doměkka cca 30-40 minut. Po otevření tlakového hrnce necháme za stálého míchání vodu vyvařit, přidáme sůl, rovnoměrně zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a ještě chvíli na mírném ohni mícháme. Guláš naředíme horkou vodou, přivedeme k varu a chvilku povaříme až obsah hrnce zhoustne. Před koncem varu dle chuti osolíme, či přiostříme špetkou chilli, nebo ovoníme lžičkou tymiánu i lžící rajčatového protlaku (popř. kečupu).
Pozn. Tento způsob úpravy je kvůli úspoře času vhodný ke zpracování zvěřiny ze starších kusů.