Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.83 (12 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

0,5-0,7 kg masa, 20-30 dkg cibule, sádlo (olej), mletý pepř, mletá paprika, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, (4 stroužky česneku, lžička majoránky).

Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na pánvi dozlatova. Přidáme vrchovatou lžičku papriky, rajský protlak a krátce orestujeme. Přidáme kostky masa orestujeme a osolíme.

Správně připravovaný guláš nemá mít po restování žádnou šťávu. Jelikož se nám maso zavřelo, je třeba guláš trochu podlít. Maso má být ze 2/3 potopeno.

Guláš dusíme v hrnci pod pokličkou, mírně podléváme a mícháme, aby se nám nepřipálil. Když je maso téměř měkké, vybereme ho z hrnce, oklepe se přichycená cibule a šťáva se nechá vydusit na tuk.

Pokud jsme použili maso ze staršího kusu a nechce nám změknout, dáme ho vařit cca 20 minut do tlakového hrnce s trochou naředěné omáčky a pak ho vrátíme do hrnce s omáčkou.

Šťávu zasypeme hladkou moukou (jedna vrchovatá polévková lžíce nasucho opražená) a krátce orestujeme. Přitom mícháme a stále oddělujeme připékající se hmotu ode dna. Potom zalijeme omáčku vodou, nebo vývarem, (můžeme přidat prolisovaný česnek a lžičku promnuté majoránky). Omáčku přivedeme k varu za stálého míchání jí vaříme asi 10 minut. Omáčka začíná houstnout, opatrně ji ředíme na požadovanou hustotu. Přidáme maso, popřípadě přidáme další ingredience a celé to dodusíme do měkka. Doladíme chuť a hustotu omáčky. Nakonec dochutíme 3 dkg uzené slaniny rozškvařené na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.